Atkins Nutritionals, Inc. (ANI), announced today the introduction of a new line of controlled-carbohydrate frozen pizzas. Atkins Quick Quisine(TM) Pizza is available in three varieties and will be distributed nationwide by Sara Lee Foods.
"As Americans change the way they think about nutrition, it is critical
that low-carbohydrate food products deliver what they promise," said Matt Wiant, senior vice president and chief marketing officer, Atkins Nutritionals, Inc. "These products must not only taste good but they must also be designed to support scientifically proven nutritional approaches such as Atkins. A simple claim of low-carb on the label doesn't make a food product good for the consumer. It was for this very reason that our food scientists and the team at Sara Lee Foods worked for months to ensure that the new pizza line was absolutely compatible with the Atkins Nutritional Approach."
Anmerkung von migraeneinformation.de:
Neben der möglichen Verknappung einiger wichtiger Lebensmittel halten wir diesen Prozess für einen der größten Gefahren der momentan von den USA ausgehenden Low-Carb-Hype: Low Carb bedeutete from Grundgedanken her zunächst auch eine Rückkehr zu einer natürlicheren "artgerechten" Ernährung des Menschen und kann deshalb viele gesundheitliche Vorteile wie geringere Diabetes-Anfälligkeit, Gewichtsreduzierung, weniger Migräneanfälle haben. Dieser Weg wird durch tausende zur Zeit auf den Markt drängende Kunstprodukte und sich verstärkende kommerzielle Interessen zunehmend verlassen. Es besteht zu befürchten, dass die Lebensmittelindustrie Mittel und Wege finden wird, den Umsatz mit sich an Low Carb haltende Konsumenten zu steigern und dass in absehbarer Zeit dann etwa von Formen Low Carb-basierter Fressanfälle berichtet wird.